lördag 12 oktober 2013

Gårdagen.

Igår hade vi riktigt fredagsmys här hemma. Vi passade på att göra ett långkok, det är ju så gott. Det blev en chiligryta som vi valde att ha en hård potatismos till. Men man kan ju ha vad man vill till, tex tortillabröd och guacamole.

Är du sugen på att testa, så kommer receptet här:

Ingredienser:
1 Kg Högrev
1st Jalapenos
1st Chipotle
2 msk Riven ingefära
2 st Gullök
4 st Vitlöksklyftor
1 paket bacon
1st 0,5 liter Mörk Ale
1st 0,5 liter Ljus öl
1dl rödvin
0,5 dl rödvinsvinäger
3st hackade tomater
2msk Tomatpuré
1-2msk Honung
1msk Spiskummin
1msk Oregano
Salt och peppar



Tillagning:

1. Skär upp köttet i mindre bitar. Bryn köttet i en gryta tills det fått fin färg.
2. Hacka upp chili i fina bitar och vänd ner i grytan. Salta.

3. Hacka upp samtliga ingredienser och lägg i grytan. Häll ner alla vätskor och kryddor.

Detta skall nu småputtra i ca 3-4 timmar eller tills köttet är mört och faller isär.

Smaklig måltid!
 
Ett av favoritvinerna åkte fram.
 
Jag håller med om att det inte ser jättegott ut på bilden. Men mums så gott det var;)

7 kommentarer:

Annika A sa...

Vad mysigt ni hade det och vad gott det ser ut!! :)
Hoppas du har en jättebra kväll!
Kram finis!

Home2tiny sa...

Ett favoritvin o en gryta som mina killar hade älskat. Tack för receptet. Kramisar Tina

Linnéasgoodiebag sa...

Åh jag älskar mat-tips. Detta ska vi absolut testa darlig! Hoppas att du har en underbar lördagskväll! Massor av kramar

Amanda sa...

Åh, det låter verkligen ljuvligt!
Kram!

Lisa sa...

Det ser och lätt väldigt gott ut vännen :)

KRAM

jannice lindell sa...

å,de där lär jag testa.. älskar grytor!

Erika sa...

Låter som en perfekt hösträtt. Hoppas du får en fin start på den nya veckan.